juliasvensson

Hallon & yoghurtpinnar

Recept

3 dl hallon, färska eller frysta

0,5 dl strösocker

2 msk ljus honung

1 dl + 2 dl vaniljyoghurt

 

Gör såhär:

1. Ta fram alla redskap

2. Skölj hallonen om de är färska. Tina dem om de är frysta.

3. Mixa hallon, socker, honung och 1 dl vanilj yoghurt.

4. Fördela ungefär hälften av hallonpuren i glassformarna och ställ in de i frysen i 30 min. 

5. Ta ut glassformarna ur frysen och fördela yoghurten i dem. Ställ tillbaka i frysen i 30 min. 

6. Ta ut glassformarna ur frysen igen och häll i resten av hallonpuren. Stick i pinnarna och låt två i minst 6 timmar tills glassen är färdig fryst. 

7. Spola lite varmt vatten på utsidan av formen och dra försiktigt i pinnen för att lossa glassen ur formen. Lycka till!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas